Balkonrenovatie (beton)

Balkons en galerijen kunnen het zwaar te verduren krijgen. Ze staan jarenlang bloot aan de invloeden van weer en wind en worden niet zelden langdurig (te) zwaar belast, bijvoorbeeld door grote plantenpotten. Goed onderhoud is dus belangrijk, en niet alleen om te zorgen dat het er allemaal netjes uit blijft zien. Gebrekkig onderhoud kan namelijk grote gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners. Wij nemen het onderhoud van uw balkon(s) of galerij(en) daarom graag uit handen en helpen u met het uitvoeren van balkonrenovatie.

Uw balkon renoveren? Neem contact met ons op…

Balkonrenovatie en galerijrenovatie Best Betonrenovatie BV.

  • Reparatie en renovatie van balkons en galerijen;
  • Voor particulieren, VvE’s, corporaties en bedrijven;
  • Meer dan 15 jaar ervaring;
  • Wij werken uitsluitend met ervaren en gecertificeerde vakmensen;
  • Standaard 10 jaar garantie (volgens leveringsvoorwaarden);
  • Zowel cosmetische, technische en constructieve betonreparaties mogelijk;
  • Breed netwerk van specialisten: alles is mogelijk;
  • Ook voor coatingvloeren en gietvloeren.

Wanneer is balkonreparatie nodig?

Reparatie van balkons en galerijen kan om verschillende redenen nodig zijn. Wat we vaak zien is dat de betonnen vloer door veroudering gevaarlijk glad is geworden of niet meer schoon te krijgen is. Hoewel de constructie dan niet is aangetast, leidt deze slijtage wel tot onveilige situaties. Ook kunnen door vorst of chemische middelen scheuren en barsten voorkomen. Dit leidt vervolgens tot betonrot of nog verdere schade. Bij betonrot is in de meeste gevallen een balkonrenovatie nodig, waarbij door middel van een verankeringssysteem de draagkracht van het balkon wordt hersteld. Wij komen graag bij u de staat van uw balkon inspecteren om te bepalen welke reparatie noodzakelijk is.

Hoe herken ik betonrot bij een balkon of galerij?

Gewapend beton is een zeer sterk materiaal met een hoge duurzaamheid. Door betonrot kan de draagkracht van de constructie echter flink achteruit gaan, met alle gevolgen van dien. Daarom is het van belang betonrot tijdig op te sporen door met name goed naar de onderkant en de aanhechting van het balkon te kijken. Betonrot herkent u aan bruine punten of plekken op het beton, die worden veroorzaakt door de roestende bewapening. Ook scheurtjes, afbrokkelend beton en – in een wat verder stadium – barsten en een zichtbare wapening duiden op betonrot.

Balkon met extreme vorm van betonrot - balkonrenovatie
Balkons met extreme vorm van betonrot

Coatingvloeren voor balkons en galerijen

Bij betonrot is ook vaak een versleten of niet goed beschermende vloer, bijvoorbeeld een tegelvloer, een oorzaak van het probleem. Water zakt door de tegels heen en blijft tussen de vloer en het beton staan, waardoor het risico op corrosie toeneemt. Dit probleem wordt verergerd als er ook nog eens gestrooid wordt. Bovendien is een versleten vloer niet netjes om te zien en kan het leiden tot valpartijen. Bij Best Betonrenovatie BV hebben we veel ervaring met het renoveren en aanleggen van vloeren. Uw balkon kunnen wij vakkundig afwerken met een mooie, nieuwe coatingvloer.

Betonreparatie balkon aanvragen

Bent u particulier, Vereniging van Eigenaren, corporatie of beheert u een bedrijfsgebouw? En vermoedt u betonrot aan balkon of galerij of bent u simpelweg op zoek naar een betrouwbare partij voor het uitvoeren van uw balkonreparatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Best Betonrenovatie BV. Met meer dan 15 jaar ervaring in het herstellen van balkons en andere betonnen elementen zijn wij dé betonherstelspecialist van Nederland. Eén van onze ervaren experts komt met plezier bij u langs voor inspectie. Graag tot snel!

Schuiven naar boven