Injecteren van beton

Hoewel beton een oersterk product is, wil dat niet zeggen dat het niet kan beschadigen, slijten of volledig onderhoudsvrij is. Verschillende oorzaken kunnen diverse betonproblemen opleveren, zoals:

  • Het ontstaan van scheuren door constructiefouten of temperatuurswisselingen;
  • Betonrot dat ontstaat bij verroesting van de wapening van het beton;
  • Lekkage als een betonvloer, muur of plafond niet geheel waterdicht is;
  • Optrekkend vocht.

Het injecteren van beton biedt in de meeste gevallen een oplossing. Afhankelijk van het precieze probleem en de staat van het beton zal de betoninjectie worden uitgevoerd onder hoge of lage druk. Het injecteren van beton kan zowel voor constructieve doeleinden als voor decoratieve doeleinden dienen.

Injecteren bij verzakkingen en betonrot

Als beton constructieve defecten vertoont, kan injecteren uitkomst bieden. Voorbeelden van zo’n defect zijn verzakkingen en betonrot. Bij het constructief injecteren van beton wordt het beton eerst door ons geanalyseerd. Vervolgens wordt de juiste injectiemethode en injectievloeistof gekozen. Tot slot gaan we over tot de daadwerkelijke injectie van het beton. Het resultaat is dat uw vloer, wand of plafond weer zijn originele structurele eigenschappen heeft en soms zelfs sterker is dan ooit tevoren.

Afdichten beton

Injecteren kan ook worden gebruikt om beton af te dichten. Van nature is beton niet honderd procent waterdicht, waardoor het last kan hebben van optrekkend vocht en vochtdoorslag. Dit kan vervolgens weer problemen opleveren in vloeren, wanden en plafonds. Ook het afdichten van bijvoorbeeld een vochtige kelder behoort tot de mogelijkheden.

Wees op tijd met betoninjectie

Voor schade aan beton geldt dat u veel ellende bespaart als u snel tot reparatie overgaat. Door het injecteren voorkomt u vochtschade en de toename van scheurvorming. Ook voorkomt injectie lekkages en houdt het betonrot tegen.

Bel ons voor meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot betoninjectie, of heeft u een vraag over één van onze andere diensten? Neem dan nu contact op met onze specialist Wilbert Hol (06-82510827). Hij helpt u graag verder.

Schuiven naar boven