Betonreparatie

Beton is prachtig materiaal. Het is goedkoop, breed toepasbaar, heeft een hoge draagkracht en een lange levensduur. Toch heeft beton helaas niet het eeuwige leven en is met name het beton dat gebruikt werd tussen de jaren ’50 en jaren ’80 niet altijd van even goede kwaliteit. Daarom is vroeg of laat betonreparatie nodig. Bij Best Betonrenovatie BV bent u hiervoor aan het goede adres. Wij brengen betonnen vloeren, balkons, gevels en andere betonnen elementen weer in optimale staat, zodat ze weer veilig en functioneel te gebruiken zijn. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan of lees verder voor meer informatie.

Betonreparatie laten uitvoeren? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan…

Betonreparatie door Best Betonrenovatie BV

  • Meer dan 25 jaar ervaring met betonrenovaties;
  • Voor vloeren, balkons, gevels, dorpels en meer;
  • Onze ervaren en gecertificeerde mensen werken volgens BRL 3201;
  • Voor particulieren, VvE’s, woningbouwverenigingen en bedrijven;
  • Standaard 10 jaar garantie (volgens leveringsvoorwaarden);
  • Esthetische, technische of constructieve betonreparaties;
  • Ook voor onderhoud aan vloeren en trappenhuizen;
  • Injecteren van beton, zowel tegen lekkage als constructief
  • Injecteren van metselwerk, zowel waterdichtend als constructief
  • Best Betonrenovatie werkt landelijk.

Wanneer betonreparaties laten uitvoeren?

Betonherstelling kan om verschillende redenen nodig zijn. In sommige gevallen gaat het om cosmetische problemen. Een betonnen dorpel of vensterbank is bijvoorbeeld versleten of gebarsten, of uw vloer of trap is door slijtage van het beton niet meer mooi schoon te krijgen.

Minder cosmetisch, maar wel oppervlakkig, zijn problemen met betonnen vloeren en trappen die gevaarlijk glad zijn geworden. Door hier de coating te renoveren kunt u weer jarenlang veilig gebruikmaken van de vloer.

Schade aan betonnen vloeren, balkons en galerijen dient echter altijd zo snel mogelijk te worden hersteld om (verdere) betonrot tegen te gaan. Wanneer dit niet gebeurt, kan de constructie van een gebouw of vloer namelijk in gevaar komen.

Is er sprake van betonrot?

Betonrot is een ernstige vorm van schade waarbij beton van binnenuit wordt aangetast. Dit is een onomkeerbaar proces en dat is waarom u het zeer serieus dient te nemen. Betonrot ontstaat wanneer de wapening in het beton gaat roesten. Hierdoor zet de wapening uit en breekt het beton. Door dit breken verzwakt de constructie en verdwijnt de beschermde werking van de laag beton over de wapening. Het contact met zuurstof zorgt er vervolgens voor dat de corrosie versnelt en daardoor is het proces onomkeerbaar (tenzij u het laat repareren). Betonrot is aan de onderkant van het element te herkennen. U ziet dan bruine punten van het roest, scheurtjes en afgebrokkeld beton.

Balkon van beton renoveren of repareren

Bij uithangende constructies, zoals balkons en galerijen, is goed onderhoud van belang om betonrot te voorkomen en om er veilig en fijn gebruik van te kunnen maken. Met name onderhoud aan vloeren is belangrijk, omdat deze het beton beschermen tegen water, lucht en strooizout. Ook kunnen vloeren glad worden door slecht onderhoud. Onze ervaren vakmensen helpen u met plezier met het onderhoud van balkonvloeren en kunnen uiteraard tevens betonherstelwerkzaamheden uitvoeren, mocht dit nodig zijn.

Heeft u vragen over betonreparatie of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan direct contact op. Wij helpen u met plezier!

Schuiven naar boven