Dilataties beton

Dilatatievoegen zijn een populaire manier om metselwerk, vloeren, beton en andere constructies te beschermen tegen het uitzetten en krimpen van materialen. Het krimpen en uitzetten wordt vaak veroorzaakt door temperatuurswisselingen of vocht. Het tegengaan van de werking gebeurt meestal door een voeg aan te brengen, zoals een kitvoeg of brugvoeg. Hierdoor kan een constructie bewegingen opvangen.

Problemen bij dilatatie
Wanneer er geen dilatatievoegen zijn aangebracht in een betonconstructie, kunnen er diverse problemen optreden. Denk hierbij aan:

  • Verminderde constructieve eigenschappen door verticale of horizontale scheuren in het beton;
  • Verminderde waterdichtheid van vloeren of wanden, of risico op vochtschade door scheurvorming;
  • Verschillende onderdelen van een constructie die niet goed op elkaar aansluiten.

Door gebruik te maken van goede dilatatievoegen kunnen bovenstaande problemen grotendeels voorkomen worden.

Dilataties beton - Dilatatievoegen betonvloer

Dilatatievoegen aanleggen

Tegenwoordig worden bij veel nieuwe constructies standaard goede dilatatievoegen gebruikt wanneer dit nodig is. Deze voegen kunnen op  diverse manieren worden aangebracht met behulp van verschillende materialen en grondstoffen. Enkele mogelijkheden zijn:

  • Een dilatatievoeg van elastisch materiaal. Een voorbeeld hiervan is een kitvoeg. Deze voeg wordt vaak gebruikt wanneer de voeg zelf weinig belast wordt. De kit is elastisch en is uitstekend bestand tegen weersinvloeden, trekkrachten en drukkrachten;
  • Een waterdichte dilatatievoeg. Met name bij balkons, kelders en vloeren wordt deze voeg toegepast. Een voorbeeld hiervan is een brugvoeg;
  • Dilatatievoegen die worden aangelegd voor de renovatie van bestaande kitvoegen, dilatatievoegen en andere soorten voegen. Ook hiervoor is een brugvoeg zeer geschikt.

Onze vakspecialisten analyseren uw situatie en wensen nauwkeurig en zullen op basis daarvan u helpen bij het kiezen voor de juiste oplossing.

Bel ons voor herstel, aanleg en behandeling van dilatatievoegen

Of het nu gaat om kitvoegen, brugvoegen of andere dilatatievoegen: Best Betonrenovatie BV staat graag voor u klaar. Wilt u gebruik maken van één van onze diensten? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op.

Schuiven naar boven