Scheurvorming betonvloer herstellen

Een betonnen magazijnvloer krijgt vaak te maken met zeer zware en intensieve belasting. Hoewel een betonvloer van nature ijzersterk is, is dit vloertype niet geheel onderhoudsvrij. Er zijn verschillende redenen om een betonvloer te laten renoveren:

  • Renovatie is vaak goedkoper dan een nieuwe vloer;
  • Er zijn scheuren in het beton ontstaan;
  • Er is vochtschade opgetreden;
  • Er is schade ontstaan rondom de dilatatievoegen;
  • De naden en/of voegen zijn versleten.

Door een betonvloer te renoveren, kan ze er weer jaren tegenaan en beschikt u altijd over een vloer die volledig voldoet aan uw wensen.

Scheuren herstellen

Een veel voorkomende schade bij betonvloeren is scheurvorming. Scheuren kunnen ontstaan doordat de vloer onder invloed van temperatuurswisselingen gaat werken. De vloer krimpt dan of zet juist uit, waardoor het beton gaat scheuren. Een oplossing voor scheurvorming is het aanbrengen van dilatatievoegen. Een andere mogelijkheid is om de betonvloer te injecteren.

Dilatatievoegen aanbrengen

Een dilatatievoeg is een voeg die wordt aangebracht om de werking in het beton tegen te gaan. Dilatatievoegen zijn in verschillende vormen en maten te realiseren. De keuze voor de juiste maat is afhankelijk van de belasting op de betonconstructie.

Injecteren beton

Als een betonvloer scheurvorming vertoont, kan injecteren ook uitkomst bieden. De vloer wordt door ons altijd eerst geanalyseerd. Op basis daarvan kiezen wij de juiste injectiemethode en injectievloeistof.

Wij komen langs op locatie

Vertoont uw betonnen magazijnvloer scheurvorming? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Hoe sneller u de vloer herstelt, des te minder groot de kans is op blijvende schade. Onze betonspecialist Wilbert Hol staat u graag telefonisch te woord en voorziet u altijd van uitgebreid advies op maat. Hij is bereikbaar op telefoonnummer: 06-82510827.

Schuiven naar boven